lördag 6 augusti 2011

Agosto

Idag börjar italienarnas semester. Miljontals italienare drar i väg på minst två veckors semester och kommer tillbaks först i slutet av månaden/början på september.
Störst drag av människor på resande fot har den 15 augusti, Ferragosto, som är en nästan helig dag här i italien.
Ferragosto var starten på den ledighet bönderna hade förr i tiden, en viloperiod innan skörden och detta har hängt i. Under Ferragosto ska man bara göra något, helst då åka till havet och bli brun som en pepparkaka.
Har man inte semester i augusti och har man inga planer på att åka nånstans under Ferragosto (som undertecknad) så är man lite sfigato och man kan även få frågan om man i överhuvudtaget ens jobbar eftersom man inte har semester i augusti!

I år ligger Ferragosto en måndag vilket är toppen då det blir en lång helg, kanske jag hittar på något i slutändan ändå. Stan töms ju på folk och det blir trist att sitta här i hettan när ingen annan är här. Allt håller stängt också, många affärer och restauranger bommar igen i två veckors tid.

Bortsett från att augusti är en av de varmaste månaderna på året här i Italien så är det en av de bästa månaderna att turista då städerna som sagt töms på italienare och kvar bli vi som måste jobba och värmetåliga turister.

Inga kommentarer: