lördag 18 juni 2011

Fredags Aperitivo

Är man nere på stan dvs. runt Piazza del Popolo och shopping gatan via del Corso så kan jag rekommendera Gusto som är en kombinerad vinbar/restaurang/ostbar osv osv. Det ligger i en riktigt ful efterkrigs byggnad men de har lyckats skapa en varm och trevlig atmosfär inomhus och de har även gott om stolar och bord utomhus. Man kan få en apretivo (drink + plock mat från buffé ) för 10 euro eller så kan man beställa en schyst ost tallrik med ett glas vin.
De har även söndags brunch var man får en stor plåttallrik som man sen lägger upp hur mycket man vill ha och vad man vill ha från en buffé och sen väger man tallriken och betalar efter vikt. Rätt smart tycker jag då italienarna är rätt bra på att lassa på mat om de hittar en buffé. Gratis är gott tror jag är många italienares motto (denna studie har jag själv kommit fram till av egen erfarenhet och är ingen kritik mot detta underbara folk).

Gusto


Visa större karta


Lat som jag är och för att jag inte har ett transport medel men måste gå/åka buss /taxi så gick vi sen till Piazza Navona var det bakom själva piazza Navona finns en hel del barer och restauranger. Då det är ett område som besöks av både italienare och en hel del turister så tycker jag det är kul för man kan sätta sig och bara kolla på folk som går förbi.

Meckar lite med mobilkameran som jag upptäckt är bättre än min vanliga kamera. Kanske kan det bli lite bättre bilder hädanefter (men bara kanske).

Inga kommentarer: