tisdag 3 januari 2012

Början till slutet

Kom just ner till Rom igen efter jul ledigheten. Detta blir min sista månad i den eviga staden.
Känns väldigt sorgligt.
Solen sken i alla fall idag när vi landade och det var vårkänsla i luften (i januari?). Nånting jag alltid gillat med att komma tillbaks till Italien efter en tid utomlands är lukterna. Det låter säkert skumt men de två mest markanta lukterna, klorlukten i vattnet och avgaserna, förknippar jag med Italien och dessa lukter, framförallt när jag som idag, kommer hit och det är lite varmare, får mig alltid att känna att jag kommit hem.

(Det hade väl varit mer romantiskt om jag skrivit att Italien för mig är doften av jorden som vinrankor planteras på i Toscanas böljande landskap eller nått. Dessvärre har nog åren jag bott i städer satt sina spår).

Jag ska försöka ta vara på denna sista tid så mycket jag kan och jag funderar fortfarande på vad jag ska göra med bloggen. Kanske jag kan skriva om Italien fast jag inte är här?
Vi får se..

Vi hörs i alla fall igen snart, ska hinna med en tur till Sorrento på bröllop och tänkte passa på att ta en dag i Napoli innan jag åker tillbaks till Sthlm och hoppas på att får lite fina bilder därifrån.

Ciao

3 kommentarer:

Anna sa...

upptäckte just din blogg. väldigt trevlig! jag bor också i rom och trivs jättebra!
vart ska du ta vägen nu då?

ciao

En blogg från Rom och lite andra ställen sa...

Hej Anna!
Kul att du hittat hit..
Jag har fått möjlighet att flytta inom mitt företag till vårt kontor i Stockholm, så jag flyttar helt enkelt hem. Det är spännande men lite trist för jag trivs också bra här.. Vad gör du här i Rom??

Anna sa...

jag har bott här i 15 år och jobbar sedan några år tillbaka på ett mindre företag som data grafiker vilket jag trivs super med!
oj, vilken tur du har. vilket företag jobbar du på då?