söndag 21 augusti 2011

lite turist tips i Rom

Jag har ju haft besök från Sverige i helgen och har svettandes varit runt på stan och kollat "allt man ska ha sett i Rom när man bara är här i 2 dagar". Tyckte vi klarade av runt turen rätt bra, trots 40 graders värme..

I torsdags så kom min kompis och på kvällen så grillade vi hemma i trädgården, på fredagen så gick hon själv till Peters kyrkan , Vatikanen och Castel Sant' Angelo då jag jobbade sen åkte vi till Fontana di Trevi och sedan ner till Campo dei Fiori och drack vin och käkade mat.
På lördagen så blev det i ordningsföljd: Coloseum, Piazza Venezia, Piazza Navona, via del Corso, piazza Spagna, Piazza del Popolo och sen hem en sväng för att sen åka till Trastevere.
En riktig tour de force men det som är så bra med denna stad är att den är stor men de grejer man ska ha sett ligger alla rätt koncentrerade på ett och samma ställe då ju Rom, när monumenten byggdes, inte var så stor som idag.

Så vill man så kan man.
Visst vi hann inte gå in på t.ex Colosseum eller Foro Romano men det mesta ser man ju bra från utsidan också.
Mitt tips är att ta en snabb genomgång av stan som vi gjorde nu och sen kan man ju gå mer in på djupet nästa gång man kommer (gå på alla museum osv). För Rom är definitivt värt att besöka mer än en gång.

Så här kan det se ut i trädgården när det ska grillas.. antändnings risken som ni kan se är rätt stor

Pantheon

Piazza Navona


Inga kommentarer: