måndag 27 juni 2011

Roma by night

Skriver ett litet inlägg från gamla hederliga (och underbart soliga) Sverige, det är så skönt att komma hem till när allt är grönt och vackert. Saknar Sverige och får alltid en vilja att flytta hem när det är så här. Vädernissarna har lovat sol hela veckan och jag hoppas verkligen att de håller vad de lovat!

I lördags var jag och träffade en kompis och hennes man som var i Rom på besök över helgen, vi tog en obligatorisk tur i Trastevere, tog ett glas vin i skuggan och åt en pizza på en pizzeria som låg på en piazza med röda och vit rutiga dukar.
Allt väldigt Italienskt, tom kyparen var som klippt och skuren från en mall över typiska italienska kypare.. Det var dock helt underbart, vädret var fantastiskt det med, 37 grader i solen! Kan inte bli bättre om ni frågar mig (tycker att, ju fler grader desto bättre)..

Efter vår Trastevere tur så gick vi ner mot Tevere floden var de under somrarna längst med floden sätter upp tält/stånd, Lungo il tevere Roma.
Här kan man hitta allt och lite till att köpa, kläder, smycken, skor, det finns även olika lsags restauranger och barer om man vill ta nått att äta eller dricka. Det var riktigt härligt där nere, ljummet väder och massa folk som strosade längst med floden, definitivt värt att besöka för att känna pulsen av Rom under de varma sommarkvällarna.


Inga kommentarer: