torsdag 8 september 2011

Ska definitivt ta en apretivo på Elba!

Då jag i dessa dagar är rätt stressad då jag ska på jobbresa till Elba på måndag, så var jag ikväll med några kollegor till Trastevere och tog en s.k apretivo för att sluta fundera på jobbet.
En after work med tilltugg kanske man kallar det på svenska, på lokalen Friends vid Piazza Trilussa.
De helt klart en apretivo värt sitt namn, man får en drink/glas vin eller vad man önskar för 8 euro men så får man också fri tillgång till buffèn de laddat upp med.
De hade så många olika rätter (couscous, sallader, crostini, bröd, röror , pasta osv och t.om frukt) att vi åt middag där i princip.

Apretivo är i princip ett italienska påhitt (lite lånat från fransmännens apretif, men det skulle nog italienarna aldrig erkänna) som föddes i Milano var man tydligen går ut ofta efter jobbet. Tanken är att kunna umgås direkt efter jobbet utan att blir super hungrig och så tar man en drink eller ett glas vin med lite tilltugg. Men om det började med att man fick något lätt att tugga på till drinken så har det nu växt sig till att många ställen ger riktig och rikligt med mat (oftast på buffè). Ett ställe blir, som oftast, definierat efter sin generositet i bufféen och Friends (som för övrigt är en kedja bestående av 3-4 ställer runt om i Rom) fick helt klart godkänt!Visa större karta

Inga kommentarer: