söndag 20 maj 2012

uppdatering

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera här, många gånger har jag tänkt skriva något men det har inte riktigt blivit av.
Jag håller dock på att planerar inför min semester som blir Rom- Florens- Rom - Salento så det blir kul, att få träffa lite kompisar och bekanta samt att få min lilla dos av Italien. och då ska ni få en uppdatering med många bilder..

Dessvärre så har jag de senaste dagarna bara läst om tråkigheter i Italien, först sprängdådet i Brindisi där 1 ung tjej dog och andra skadades, ett dåd troligen utfört av maffian som härskar i den regionen. Maffian är inget man som turist märker av om man åker till de mer maffia påverkade områdena i södra Italien, men jag vet att de har en märkbar påverkan på de människor som bor där och detta visade sig ju t.ex i och med detta sprängdåd.

Sen i morse, en jordbävning utanför Bologna, 6 på Richterskalan och den kändes tydligen av hela vägen till Milano som ligger många mil därifrån. 3 döda då byggnader föll ihop.
Jag har själv varit med om en jordbävning i det området,- 03 har jag för mig att det var. Då hade jag precis landat i Bologna och hunnit komma hem och lägga mig för att sova i min lägenhet i Florens när jag kände hur hela sängen skakade till. Eftersom jag halvsov så trodde jag det bara var nån som stängt porten nere hårt (byggnaden var jag då bodde hade en tung och stor träport som lät rätt mycket) och somnar om.
Dagen efter fick jag höra att det var en jordbävning.
Samma sak gör jag när jag bodde i Köpenhamn och det var jordbävning utanför Ystad , vaknar och tror att det är jag själv som ryckt till och somnar om...
Verkar inte som att jag har nån vidare inbyggd självbevarelse drift, utan somnar gärna om i stället för att sätta mig i säkerhet.
Nu var både dessa gången långt från epicentrum och båda jordbävningarna var på ca 4 på Richter skalan men ändå, inte ett gott tecken när man reagerar på detta sätt..!

Italien är ju ett område men mycket rörelse i marken och jordbävningar är inte ett helt främmande naturelement (precis som att de även lever med iaf  2 aktiva vulkaner) men efter det som hände i staden L' Aquila så är nog många rädda att det ska hända något liknande igen..

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Jag har letat runt lite på nätet efter någon som känner till Rom och nu har jag kanske hittat rätt!

Vi är 9st som ska till Rom nästa helg. Då ingen av oss varit där förut så skulle vi vilja veta vad vi ska göra. Då menar jag inte alla sevärdigheter för det hittar vi nog till ändå. Men något som skulle vara riktigt bra att veta är var vi ska gå ut på kvällen. Vi har bara två kvällar och då vill man ju inte gå till fel ställen. Därför är min fråga. Var är ett bra ställen för drinkar och vilka klubbar är bra? Vi är i 30 års åldern.
Tack på förhand!
Mvh, Andreas